01.

Orthomoleculaire voeding 

Orthomoleculaire voeding is een benadering van voeding en gezondheid die zich richt op het optimaliseren van de gezondheid door middel van het aanbieden van de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden aan het lichaam. De term "orthomoleculair" werd voor het eerst geïntroduceerd door Dr. Linus Pauling in de jaren 1960 en verwijst naar "de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden".


De orthomoleculaire voedingsleer stelt dat veel gezondheidsproblemen ontstaan ​​door tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en dat deze problemen kunnen worden verholpen door het lichaam te voorzien van optimale niveaus van vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen. Het richt zich op het gebruik van voeding en voedingssupplementen om het lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheden voedingsstoffen die het nodig heeft voor een optimale gezondheid en welzijn.


Orthomoleculaire voeding wordt vaak gebruikt als een aanvullende benadering van gezondheidszorg en kan worden toegepast bij de preventie en behandeling van verschillende aandoeningen, zoals spijsverteringsproblemen, immuunstoornissen, huidaandoeningen, hormonale onevenwichtigheden en meer. De focus ligt op het individu en het aanpassen van voedingspatronen en supplementen aan de specifieke behoeften van elke persoon.