Van jongs af aan ben ik gepassioneerd geweest door gezonde voeding en alles wat de natuur te bieden heeft, van kruiden tot planten. Mijn bewustzijn over mijn lichaam en zijn behoeften is altijd sterk geweest, wat resulteerde in zelden ziek zijn. Toen de tijd kwam om een carrièrekeuze te maken, koos ik voor voedings- en dieetkunde. Maar al snel vond ik de leerstof oppervlakkig en eentonig. Ik besloot me later verder te verdiepen.

 

Ik heb verschillende cursussen gevolgd, van voeding tijdens zwangerschap tot sportvoeding, en ben zelfs orthomoleculaire voeding gaan studeren. Daarnaast blijf ik mezelf bijscholen door veel te lezen, variërend van kruidenleer tot voeding bij ziekte en ayurvedische levens­­stijl. Sinds 2016 werk ik als diëtiste en twee jaar later ben ik ook als zelfstandige begonnen, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Momenteel werk ik ook als oncologisch diëtiste bij GZA.

 

In 2014 kreeg ik de diagnose van Crohn, een chronische darmziekte, waarvoor ik jarenlang medicatie nam. Hoewel dit noodzakelijk was, voelde ik me er niet geweldig bij. Het vooruitzicht om levenslang medicatie te moeten nemen, maakte me onzeker. Uiteindelijk raadpleegde ik een osteopaat die ook Chinese geneeskunde beoefende. Dankzij kruidenkuren, acupunctuur en de juiste voeding herstelde mijn lichaam zich en ben ik momenteel in remissie zonder medicatie. Ik blijf echter regelmatig controle houden bij mijn specialist.

 

In 2022 werd ik moeder, wat een enorme impact had op mijn leven en mijn lichaam. Ondanks mijn kennis over gezondheid en voeding vond ik het een uitdaging om tijdens mijn zwangerschap en vooral tijdens de postpartumperiode goed gevoed te blijven. Het versterkte mijn besef van de essentiële rol van voeding, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het kostte me moeite om mezelf terug te vinden en me weer sterk te voelen, maar door de juiste voeding, voldoende rust en lichte beweging kwam ik erbovenop. Deze ervaring heeft mijn passie aangewakkerd om andere moeders en hun partners hierin te begeleiden.

 

Naast mijn professionele leven geniet ik van lange natuurwandelingen, gezellige gesprekken met familie en vrienden, het bedenken en bereiden van gerechten, creatieve bezigheden, lezen, het maken van verzorgingsproducten, bloemen en planten, en bovenal dansen.

 

Zelfzorg staat voor mij centraal en ik blijf streven naar een gezonde balans tussen lichaam en geest.


Als voedingsdeskundige koester ik een diepgaand respect voor de complexiteit en genialiteit van het menselijk lichaam. Ik geloof sterk in een holistische benadering, waarbij we kijken naar het geheel om de oorzaak van klachten zoals trage spijsvertering, overgewicht, hoge cholesterol, en vermoeidheid te begrijpen en aan te pakken. Voeding speelt hierbij een cruciale rol en heeft een directe invloed op onze gezondheid.


Orthomoleculaire voedingsleer biedt ons inzicht in hoe we het lichaam van de optimale hoeveelheid voedingsstoffen kunnen voorzien, deze op de best mogelijke manier kunnen opnemen en gebruiken. Dit principe vormt de kern van mijn benadering. Elk individu is uniek, daarom streef ik ernaar om voedingsadvies op maat te leveren, afgestemd op de specifieke behoeften van mijn cliënten.


In mijn praktijk integreer ik ook elementen uit de eeuwenoude ayurvedische traditie.

Ayurveda, wat 'de wetenschap van het leven' betekent, biedt waardevolle inzichten en technieken om een gezond en evenwichtig leven te bevorderen. Door orthomoleculaire principes te combineren met ayurvedische geïnspireerde recepten, streven we naar een harmonieus evenwicht tussen voeding, lichaam en geest.


Samengevat, mijn benadering als voedingsdeskundige is gebaseerd op een diepgaand begrip van het menselijk lichaam, waarbij ik maatwerk lever door de principes van orthomoleculaire voeding te combineren met de wijsheid van de ayurveda. Dit stelt mijn cliënten in staat om optimaal te gedijen en hun gezondheidsdoelen te bereiken op een natuurlijke en duurzame manier.